Boekhouding startende ondernemers
26 Nov

Online boekhouding voor startende ondernemers


Wanneer je een bedrijf start ben je verplicht een boekhouding aan te leggen en bij te houden.
Dit kan eenvoudig met Excel, echter is het aan te raden om een online boekhouding te doen.

Voordelen van een online boekhouding

De keus voor een online boekhouding is snel gemaakt. Het grootste voordeel is namelijk dat je je bestand niet kwijt kunt raken. Wanneer bijvoorbeeld je pc crashed en je hebt het niet opgeslagen op een andere plek. Dan ben je je gehele boekhouding kwijt. Daarnaast ben je niet altijd in de buurt van een computer wanneer je iets koopt voor je bedrijf. Bij veel online boekhoudprogramma's kun je tegenwoordig zelfs via je telefoon je administratie doen. Zo maak je een fotootje van je aankoop en wordt dit automatisch verwerkt in je online boekhouding. Het maakt dus niet meer uit waar je je bevindt.

Ingewikkeld?

Doordat er steeds meer online boekhoudprogramma's zijn is het aanbod ook verder uitgebreid. Hierdoor heb je een aantal partijen die zich gespecialiseerd hebben in verschillende segmenten. Zo bestaan er programma's die zich puur richten op de ZZP-er of op het MKB. Zo hebben zij zich erop gefocust om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor (startende) ondernemers om zelf de boekhouding te doen. En zo de kosten laag te houden. De grotere aanbieders zoals Exact online, zijn eigenlijk hoofdzakelijk ontwikkeld voor boekhouders of accountants. Omdat hier een grote mate van boekhoudkundige kennis voor nodig is.

Goedkoop online boekhouden

Doordat er bijna elke dag wel een nieuw boekhoudprogramma wordt opgestart, zijn de kosten hiervoor drastisch omlaag gegaan. Zo waren de kosten 10 jaar geleden minimaal 50 euro per maand en is het tegenwoordig al mogelijk om gratis je boekhouding te doen.


0 Reacties

    Uw reactie
    Kies foto
    Foto toevoegen